Bliv plejefamilie i Ølandhus Familiepleje

Vi gør vores yderste for, at vores plejefamilier føler sig trygge i rollen som plejefamilie for et anbragt barn eller ungt menneske. Der er mange ting at holde styr på, og Ølandhus Familiepleje er behjælpelige i alle faser, så anbringelsen forløber så positivt som muligt.

Vi sørger for visitering og et grundigt match mellem barn og plejefamilie, og vi sammensætter en individuel løsning i forhold til indkøringsperiode, så alle parter får den bedst mulige start i den nye familie-sammensætning.

Ølandhus Familiepleje har døgnbemanding, hvilket betyder, at I som plejefamilie kan komme i kontakt med os døgnet rundt.

Rådgivning og netværk

Ølandhus Familiepleje tilbyder rådgivning til både plejefamilie og barn, når der er behov for det eller ønske herom.

Alle vores plejefamilier vil ligeledes komme med i et netværk af andre plejefamilier, som er tilknyttet Ølandhus Familiepleje. Kontakten til det øvrige netværk og til vores medarbejdere vil foregå gennem den daglige kontakt i afleverings- og afhentningssituationer, ved supervision, kurser m.m.

Skolegang

Vi har et tæt samarbejde med vores pædagogiske opholdssted og den tilknyttede skole.
Det betyder blandt andet, at der i forbindelse med skolegang er mulighed for, at barnet indskrives på Ølandhus Skole. Herved opnås de mest optimale rammer for tæt kontakt og rådgivning, og vi vil ligeledes sikre et tæt samarbejde med både plejefamilie og biologiske forældre

Alternativt kan barnet eller den unge tilknyttes en anden skole. I det tilfælde vil vores primære rolle være som rådgiver, aflastningssted og backup-beredskab.

Aflastning i Ølandhus

Plejefamilier, der er tilknyttet Ølandhus Familiepleje, har mulighed for at afvikle ferie, blive aflastet i weekender m.m., hvor barnet bor på vores pædagogiske opholdssted Ølandhus. På den måde har barnet eller den unge et kendt sted at være i aflastningsperioder eller i skift mellem plejefamilier m.m.

Vi har altid plads til flere plejefamilier i vores kartotek, og ønsker du at blive plejefamilie gennem Ølandhus Familiepleje – eller er du blot interesseret i at høre mere om dine muligheder – så kontakt Ølandhus for yderligere information på tlf. 64 63 11 22 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kontakt

  64 63 11 22
  Hverdage klokken 8-15

   soren@olandhus.dk

Akut henvendelse (døgnet rundt)
  42 33 33 77 eller 64 63 11 22

Download vores folder

Olandhus brochure

>> De mennesker, der bruger energi på at diskutere med dig eller på at rette på dig, interesserer sig for dig – ellers ville de jo bare kigge den anden vej. <<

– Michael, tidligere beboer på Ølandhus