Børne- og ungehjem som opholdssted

Botilbud

Bislev

Bislev

Bislev tager imod børn og unge i alderen 10-18 år under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3, der enten er diagnosticeret med ASF i 2. eller 3. grad ud fra ICD 11, eller er under udredning herfor, hvilket vil sige børn og unge med stort eller meget stort støttebehov. Herunder kan komorbiditet også være tilstede, men autismen fylder mest.

Engen

Engen

Engen er en del af Ølandhus' Mou-afdeling, der er samlet om ASF-diagnosen eller har udfordringer og adfærd, der vil profitere af et ASF-specifikt tilgangsvalg og metodevalg under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3.

Engen er specialiseret for børn mellem 4-14 år.

Fjorden

Fjorden

Fjorden er en del af Ølandhus' Mou-afdeling, der er samlet om ASF-diagnosen eller har udfordringer og adfærd, der vil profitere af et ASF-specifikt tilgangsvalg og metodevalg under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3.

Fjorden er specialiseret for børn og unge i alderen 10-18 år.

Hammershøj

Hammershøj

Hammershøj er placeret på Øland, hvor der er rolige naturomgivelser til at udvikle sig i. Vi tager imod børn i alderen 7-14 år med opmærksomhedsforstyrreler, omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelser, emotionelle og/eller adfærdsproblematikker under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3.

Torslevgaard

Torslevgaard

For børn og unge mellem 8-18 år under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3., der oplever opmærksomhedsforstyrrelser, omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelser, emotionelle og/eller adfærdsproblematikker.

Vangkærsminde

Vangkærsminde

For børn og unge mellem 10-18 år under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3., der har tilknytningsforstyrrelse i større eller mindre grad.

Østerby

Østerby

For børn og unge mellem 8-18 under § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3., med emotionelle, kognitive eller adfærdsmæssige udfordringer som følge af opvækstvilkår eller diagnose. Hos Østerby er vores spidskompetencer at skabe tryg og omsorgsfuld udvikling hos børn eller unge, der kommer med belastninger og/eller traumer fra opvæksten.

"Jeg husker tydeligt, hvordan jeg blev behandlet med menneskelig respekt, og hvordan Ølandhus var en stor familie, jeg var en del af."

Michael – tidligere beboer

"Jeg fik omsorg, og den holdt mig ovenvande og gav mig troen på, hvordan livet burde føles, og den følelse tillod jeg mig aldrig at glemme."

Jannie – tidligere beboer

"Jeg har brugt de voksne til at tale med, når jeg har haft det svært. De har støttet mig i de valg, jeg har stået overfor i mit liv. Det har gjort en forskel for mig, fordi jeg føler, at de tager mig seriøst, og det har givet mig mere ro på mit liv ."

Samantha – nuværende beboer

"Jeg indså, efter en samtale på opholdsstedet, at jeg måtte gøre noget seriøst, og tog beslutning om at arbejde målrettet på at forandre mig. Ølandhus efterværn blev mit vendepunkt. Den hjælp betyder meget. Jeg har ikke haft andre, jeg kunne gå til overhovedet, og efterværnet drev mig til fremdrift og udvikling."

Vatusan – tidligere beboer

"Tiderne på Ølandhus er det bedste, der kunne være sket for mig. Jeg har været utrolig glad for at bo på Hammershøj. Samarbejdet mellem personalet og min mor var rigtig godt."

Tøttrup – tidligere beboer

"På afdelingen Hammershøj mødte jeg mange personlige udfordringer, som jeg fik råd og vejledning til. Jeg husker Ølandhus for sammenholdet, venskaberne, omsorg, læring og opdragelse."

Michael – tidligere beboer

"Personalet på afdelingen Hammershøj tog imod mig som den, jeg var, og så mig for den, jeg var. For en gang skyld følte jeg mig accepteret."

Jannie – tidligere beboer

"Nu er jeg i efterværn på Poppelvej, som er for unge, der er på vej videre ud i livet. Her får jeg den støtte jeg har behov for, men med langt større selvstændighed og ansvar for eget liv."

Samantha – nuværende beboer

"Fritidslivet på Ølandhus har gjort mig åben, og jeg har nemmere ved at møde nye mennesker. Mit budskab til andre er at behandle andre som man selv vil behandles. Viser du respekt får du respekt. Og for Guds skyld: Tænk positivt!"

Tøttrup – tidligere beboer

Tilbudsportalen

Du kan finde oplysninger om bl.a. takster, tilbudstyper, pladser på tilbudstypen på Tilbudsportalen.