Ølandhus – socialpædagogisk opholdssted siden 1988

Ølandhus har sit udspring tæt ved Brovst, i et lille, roligt og overskueligt miljø på Øland. Her finder du Ølandhus administration og vores 4 afdelinger: Østerby, Hammershøj, Ølandhus Skole og vores aflastning.

Ølandhus har eksisteret og fungeret som opholdssted siden 1988. Vi har ialt 59 pladser fordelt på børn, unge og voksne og har 160 fuld- og deltidsansatte.

Der er ialt 8 afdelinger og 11 adresser der er under Ølandhus, og disse er fordelt i Aabybro, Halvrimmen, Brovst og på Øland.

Personalegruppen hos Ølandhus består af en blanding af både ungdommeligt gå på-mod, bred erfaring og en solid faglig ballast. Størstedelen af vores medarbejdere har en pædagogisk uddannelse. Blandingen af folkeskolelærere, pædagoguddannet personale og voksne med andre uddannelser og baggrunde, sikrer, at både den faglige og den pædagogiske vinkel tilgodeses bedst muligt.

Fritidsliv

På Ølandhus får børnene, de unge og de voksne mulighed og rammerne for at bearbejde eventuelle traumer og for at fokusere på indlæring af nødvendige sociale kompetencer. Det gør vi på mange måder, blandt andet i naturen. Vi er omkranset af fjord og skov, og vi forsøger at gøre naturen til en fast del af vores hverdag.

Vi har en bred vifte af tilbud, vi anvender som pædagogiske redskaber. Sport og fritidstilbud i lokalsamfundet er omdrejningspunkt for manges fritidsaktiviterer. Ølandhus egne heste og ridning / rideterapi en anden. DGI huset i Aabybro benyttes flittigt - her har vi også kontor og mødelokale. Naturen på Øland - herunder fx Glarborgen, hvor vi har et medlemsskab, og golfklubben er også aktivitetsmuligheder, ligesom  Desuden tager vi os tid til at spille fodbold, gøre rent, cykle ture, bage snobrød og lave lektier og meget andet.

Del af lokalsamfundet

En stor del af de børn og unge, der tidligere har boet på Ølandhus i længere perioder, er i dag i faste jobs eller under uddannelse. Vi lægger stor vægt på, at børnene og de unge hjælpes til at kunne fungere i sociale sammenhænge – både i fritiden, i skolen og i fritidsjobs.

En af årsagerne til vores høje succesrate er – tror vi – at vi bruger lokalsamfundet og sørger for at være en del af det – i stedet for at holde os for os selv. Vores børn og unge deltager blandt andet i lokale sport- og fritidstilbud, ligesom vi bruger det stærke lokale netværk, vi gennem årene har opbygget, til praktikophold og fritidsjobs.

Ud over vores egen interne skole, samarbejder vi med folkeskolerne i området. Således har vi elever tilknyttet både Skovsgårdskolen, Biersted skole, Aabybro, Fjerritslev og Brovst Skole, samt Fjerritslev gymnasium. Vi har også et godt samarbejde med ungeenheden i Aabybro, og de undervisningssteder der er tilknyttet, herunder Ungecenter Jammerbugt, samt VUC og HF Jammerbugt.

Der er også unge der går på uddannelser uden for kommunen, blandt andet på Produktionsskolen i Aalborg.

Kontakt

  64 63 11 22
  Hverdage klokken 8-15

   soren@olandhus.dk

Akut henvendelse (døgnet rundt)
  42 33 33 77 eller 64 63 11 22

Download vores folder

Olandhus brochure

>> De ansatte tog imod mig som den, jeg var, og så mig for den, jeg var. Og jeg følte mig for første gang accepteret. <<

– Tidligere beboer på Ølandhus