Ølandhus – socialpædagogisk opholdssted siden 1988

 

Ølandhus har sit udspring på Øland, hvor vores første afdeling, Østerby, blev placeret i et lille, roligt og overskueligt miljø. Det er også på Øland, at du finder Hammershøj, Ølandhus Skole og vores aflastning. I alt er der 10 afdelinger under Ølandhus, og resten er beliggende i eller ved Aabybro, Halvrimmen, Biersted, Brovst og Serritslev. Desuden er der Socialkorpset, som bla. tilbyder efterværn og støtte i eget hjem.

 

Personalegruppen på Ølandhus består af en blanding af ungdommeligt gå på-mod, bred erfaring og en solid faglig ballast. Størstedelen af vores medarbejdere har en pædagogisk uddannelse. Blandingen af folkeskolelærere, pædagogisk uddannet personale og medarbejdere med andre uddannelser og baggrunde sikrer, at det faglige, det sociale og det pædagogiske spiller bedst muligt sammen til gavn for vores børn/unge/voksne.

 

Læring gennem oplevelser

 

Vi forsøger at gøre naturen og bevægelse til en fast del af vores hverdag og at kombinere det med indlæring af både faglige og sociale kompetencer. På Øland er der Glarborgen, et naturskønt område med bålplads, som benyttes flittigt. DGI Huset i Aabybro tilbyder fitness og svømning, ligesom vi også har medlemskab til golfklubben. Ølandhus råder over egne heste og alpakaer, der indbyder til hyggeligt samvær og afslappede gåture. Mange af afdelingerne råder også over eget aktivitetsrum.

 

Personalet tager sig tid til at spille fodbold, gøre rent, cykle ture, bage snobrød og lave lektier og meget andet med børnene og de unge. Ølandhus har desuden tilknyttet en medarbejder, der tager dem, der har lyst, med på tur til f.eks. Vestkystens mange bunkere, forhindringsbanen i Nørresundby, Dyrenes Beskyttelse og brandstationen på Aalborg Lufthavn. Alle ture med deres eget læringsmæssige indhold, fordi vi på Ølandhus tror på, at man lærer bedst gennem oplevelser.

 

En del af lokalsamfundet

 

En stor del af de børn og unge, der tidligere har boet på Ølandhus, er i dag i faste jobs eller under uddannelse. Vi lægger vægt på, at børnene og de unge hjælpes til at kunne fungere i sociale sammenhænge – både i fritiden, i skolen og i fritidsjobs.

 

En af årsagerne til vores høje succesrate er, – tror vi – at vi bruger lokalsamfundet og sørger for at være en del af det – i stedet for at holde os for os selv. Vores børn og unge deltager blandt andet i lokale sports- og fritidstilbud, ligesom vi bruger vores stærke, lokale netværk til at finde praktikophold og fritidsjobs.

 

Ud over Ølandhus´ egne interne skole samarbejder vi med folkeskolerne i de forskellige lokalområder. Desuden har vi unge, der går på blandt andet Fjerritslev Gymnasium og Produktionsskolen i Aalborg. Vi har også et godt samarbejde med ungeenheden i Aabybro og de tilknyttede undervisningssteder, herunder Ungecenter Jammerbugt, VUC og HF Jammerbugt.