Ølandhus tilbyder Familie og Psykoterapi.

Ølandhus tilbyder nu - Via Jammerbugt Familie - og Psykoterapi ved Marianne Hessellund, flere typer terapi. Læs mere om dette herunder - eller kontakt Marianne direkte på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - mob 22 59 30 11 - eller på Facebook - @jammerbugtterapi / https://www.facebook.com/jammerbugtterapi/


Velkommen hos mig - Marianne Hessellund hedder jeg, og igennem Jammerbugt Familie og psykoterapi tilbyder jeg samtaler og terapi til dig og dine.

Jeg er studerende ved DFTI - Dansk familie terapeutisk institut i Århus - https://www.dfti.dk/

Udover Familieterapeut er jeg uddannet social og sundhedshjælper, social og sundhedsassistent og pædagog.

Mine arbejdserfaringer strækker sig lige fra ældreområdet til socialpsykiatrien, over børn og unge til anbragte børn og unge. Privat bor jeg med min kæreste og hans søn. Jeg selv har tre voksne børn som er flyttet hjemmefra. 

Jeg tilbyder blandt andet

Individuelle samtaler - Nogen gange føles livet som en rundkørsel, hvor du vender tilbage til de samme udfordringer og problemer igen og igen. Måske er det første gang du møder en ny besværlig vej. Måske har du mødt den så mange gang nu, at du har brug for hjælp til at komme videre.​ Livets udfordringer- store som små - kan skubbe til fornemmelsen af at have fat i sig selv. Måske snakker du med andre om følelserne, og de mange holdninger til situationen gør det endnu sværere at holde fast i dig selv. Måske er det tanker, som du helst ikke deler med andre, som du kender godt fordi det er for svært. Det frirum kan vi skabe sammen - at alle tanker kan tænkes, også højt.Hos mig forsøger vi sammen, at finde muligheder for, at du bedst kan være dig, også og særligt når du er sammen med andre.

Partjek - trænger dit parforhold til et tjek ? Se det som en investering i jeres samliv. Denne form for samtale henvender sig til alle par. Jer der har været sammen længe - jer der er udfordret i samlivet - jer der er lykkelige og på rette spor, men som måske kan have brug for en guidet samtale. Eller måske er i et helt andet par. Uanset er et Partjek en investering i jeres samliv - i vil helt sikkert ikke fortryde det.

Familietjek - Ved et familietjek, ser vi sammen på hvordan alle i familien har det og om de får det, som de har brug for. Og måske også giver det, som de har brug for at få givet.At være sig selv sammen med andre i en familie, er en af de mest grundlæggende øvepladser vi får og har, til at forstå os selv sammen med andre.Familie tjek er en samtale hvor jeg styrer samtalen, så alle får mulighed for at sige det de har på hjertet og alle får lyttet. En måske ny start på at tale og lytte mere sammen til dagligt i familien.​ Nogen gange under et familietjek finder man ud af, at der er mere, som familien har brug for at tale om.Så aftaler vi, hvad I som familie vil tale mere om.​

Familieterapi- Familier danner - som alle andre systemer - mønstre i deres måde at være sammen på. Det gør vi af mange gode grunde. Nogen gange er mønstrene gode og smukke, andre gang føles de besværlige. Og det er svært selv at bryde de mønstre, fordi man selv er den del af mønstret.Familieterapi kan hjælpe med at sætte fokus på disse mønstre, som I ved én eller nogen, eller måske endda alle i familien ikke trives i og ikke trives med. Familier kan være mor, far og børn, og det kan være voksne søskende, det kan være par med børn, som er skilt og ønsker hjælp til at stadig at kunne være gode forældre for deres børn, nu hver for sig og ikke sammen.

DFTI's menneske- og terapisyn:

Vores menneske- og terapisyn rummes i følgende 5 grundlæggende antagelser og erfaringer med familie- og psykoterapi:

  1. Kærligheden er drivkraften. Som familieterapeuter skal vi kunne se og hjælpe mennesker til at genkende kærligheden som drivkraften eller det bagvedliggende motiv bag hver enkelt familiemedlems handlinger. Det kan være svært at få øje på, når magtesløsheden, frustrationen, vreden eller de sårede følelser fylder, og handlingerne derfor kan forekomme eller være kærlighedsløse.
  2. Udvikling handler om at få mulighed for at udfolde iboende muligheder. Hvis vi bliver mødt, og hvis vi kan få øje på hvordan, går vi efter at udvikle os.
  3. For at kunne møde mennesker så vidt muligt uden vurdering og fordømmelse skal vi arbejde med vores egen tilbøjelighed til selvvurdering og selvfordømmelse. Større selvaccept eller måske en mildere overbærenhed med egne begrænsninger giver plads for større rummelighed og tolerance over for andre.
  4. Samvær bygger på nærvær. Tilfredsstillende samvær i familien – og givende terapeutisk samvær – forudsætter den enkeltes tilstedeværelse i sig selv og i det, som foregår. At være sig selv OG være sammen.
  5. Vi voksne kan vælge at prøve at få øje på vores egen andel af eller bidrag til samværet og at tage ansvaret for det, vi får øje på. Eller vi kan vælge at gemme os i en mulig smerte, frygt, vrede eller savn. Når vi vælger at åbne hjertet og dermed gøre os mere følsomme, skaber vi samtidig muligheden for at bygge bro til den andens virkelighed. Som familie- og psykoterapeuter allierer vi os med familien som helhed, dvs med de stærke kræfter som ligger i den kærlighed som udspiller sig på godt og på ondt mellem de voksne og mellem forældre og børn.
  6. Vi prøver at forstå den enkeltes reaktioner, symptomer eller smerte som et meningsfuldt udtryk for samværet og det relationelle mønster i familien og at inspirere til mulige forandringer. 

Kontakt

  64 63 11 22
  Hverdage klokken 8-15

   soren@olandhus.dk

Akut henvendelse (døgnet rundt)
  42 33 33 77 eller 64 63 11 22

Download vores folder

Olandhus brochure

>> De mennesker, der bruger energi på at diskutere med dig eller på at rette på dig, interesserer sig for dig – ellers ville de jo bare kigge den anden vej. <<

– Michael, tidligere beboer på Ølandhus